Buna ziua !
Cartea funciara dovedeste existenta dreptului real inscris, in folosul persoanei care a dobandit sau constituit cu buna-credinta un drept real imobiliar, cat timp nu se dovedeste contrariul.Publicitatea imobiliara se indeplineste pe tot teritoriul tarii prin carte funciara si are ca obiect inscrierea in cartea funciara a dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale care se transmit, se constituie, se modifica sau care, dupa caz, se sting si se radiaza, ca urmare a actelor si faptelor juridice referitoare la un bun imobil.În cartea funciara se mai inscriu sau, dupa caz, se radiaza si alte raporturi juridice, drepturi personale, interdictii, incapacitati si litigii judiciare in legatura cu bunul imobil.
Cartea funciara se deschide la cerere, pe baza documentatiei cadastrale si a actului juridic privind constituirea sau transmiterea dreptului de proprietate.
Avand in vedere cele spuse anterior banuiesc ca lipseste un act necesar la registru .
Puteti intreba si emitentul ( cine v- a eliberat extrasul ).
am aflat sunand la oficiul de cadastru. ideea este ca "nedefinitivat" este o nota informativa, fara implicatii, care pentru ei inseamna ca in zona respectiva nu sunt realizate toate masuratorile pentru toate imobilele.
acum nu stiu ce sa zic... fiind vorba de un apartament, ma gandesc ca in zona respectiva nu au toti cadastru, etc.
multumesc,
eu ma gandeam sa nu fie vreo actiune pe care trebuie sa o fac eu... desi de la cine am cumparat (ca nu puteam altcumva) avea cadastru tot...
dar cei de acolo au spus ca e legat de masuratorile zonei.