avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrație Bloc!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrație Bloc!

Salutare!Am cumparat de curând un apartament într-un bloc.Mi s-a cerut de la administrația blocului copie CI si copie contract act de vanzare-cumpărare.
După mai bine de 6 luni se trezeste doamna administrator si cu domnul președinte ca vor si Releveul apartamentului cu pretextul că sa vada câți metri are apartamentul pentru a le folosi la cota indiviza.In contract de V-C scrie câți metri pătrați are apartamentul si utili si total.
Conform legilor din România sunt obligat să ii dau Releveul?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hypyaa27 , utilizator 12:05, 20 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si cu ce va incurca asa de tare sa le dati si desenul ala? Daca nu sunteti obligat de vreo lege nu puteti avea legaturi cordiale cu vecinii?
In releveu se pot observa eventuale modificari care au fost facute / se fac la apartament.
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige proprietarul sa prezinte releveul apartamentului decat in situatia interventiilor asupra acestuia-daca au fost executate modificari fata de proectul initial al cladirii,respectiv apartamentului
In situatia dv cand sunteti proaspat proprietar este necesar sa prezentati documente justificative care sa demonstreze ca nu au fost executate interventii la apartament si ca suprafetele coincid cu datele din cartea tehnica a constructiei
Va multumesc pentru raspuns.Intrebarea mea a fost daca exista o lege (si care anume) sa ma oblige sa duc Releveul la administrator in conditiile in care nu s-a modificat nimic in apartament.Mi sa cerut Releveul sa vada suprafața utila si totală a apartamentului si nici decum ca as fi modificat ceva.

Bloc Expert a scris:

Si cu ce va incurca asa de tare sa le dati si desenul ala? Daca nu sunteti obligat de vreo lege nu puteti avea legaturi cordiale cu vecinii?
In releveu se pot observa eventuale modificari care au fost facute / se fac la apartament.

Va multumesc frumos doamna Ynocentta!

ynocentta a scris:

Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige proprietarul sa prezinte releveul apartamentului decat in situatia interventiilor asupra acestuia-daca au fost executate modificari fata de proectul initial al cladirii,respectiv apartamentului
In situatia dv cand sunteti proaspat proprietar este necesar sa prezentati documente justificative care sa demonstreze ca nu au fost executate interventii la apartament si ca suprafetele coincid cu datele din cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat fara releveu dar cu intabulare si cadastru. bibi_saro bibi_saro Buna ziua, Am cumparat un apartament al carui dosar cadastral nu contine releveul (schita exacta a apartamentului) Fostul proprietar o pierduse, a cerut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie renovare apartament in bloc din 1987 Vladanton Vladanton Buna ziua. Renovez un apartament intr-un bloc din \'87. Renovarea presupune printre altele schimbarea instalatiei electrice. Pentru asta au fost taiate ... (vezi toată discuția)
Schita (releveu) gresita, poate cauza probleme pe viitor? Buttercupsquash88 Buttercupsquash88 Schita (releveu) gresita, poate cauza probleme pe viitor? Buna ziua Sunt in procesul achizitionarii unui apartament cu banii jos. Apt a fost listat ... (vezi toată discuția)