avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Limita proprietati
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Limita proprietati

Buna ziua. Am cumparat un teren in panta, intre alte doua terenuri pe care exista deja cate o casa. Vecinul din stanga are gard la limita dintre proprietati, cel din dreapta, nu are, in schimb, profitand de faptul ca pe terenul meu pana acum era multa vegetatie, a adus zeci de masini cu pietris si cu pamant si si-a inaltat foarte mult terenul fata de restul locatarilor. Acum m-a abordat sa construiesc eu un zid de sustinere al terenului lui a apoi sa facem un gard la comun. As vrea sa va rog sa imi spuneti conform legislatiei in vigoare, cine trebuie sa ridice zidul si cine gardul, si bineinteles, as vrea sa stiu daca pt lucrare este nevoie de autorizatii. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ValentinPe , utilizator 12:03, 27 Aprilie 2021
buna ziua! poate sa-si faca zid de sustinere a terenului. la el ar fi problema fiind in pericol de alunecare.
gard pe hotar va puteti face, chiar este indicat.
Da, va trebuie autorizatie de construire
Buna ziua. Pana la urma, in obligatia cui cade ridicarea zidului de sprijin???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid de sustinere si gard sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Am cumparat un teren in panta, intre alte doua terenuri pe care exista deja cate o casa. Vecinul din stanga are gard la limita dintre proprietati, ... (vezi toată discuția)
Conflict intre vecini - gard pe teren inclinat liviuso liviuso Acum vreo 45 de ani am cumparat un teren in panta. Noi am facut un gard - zid de beton - intre terenul nostru si terenul vecinului din partea de jos a ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)