avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație pv rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație pv rutiera

Dacă în procesul verbal este trecut greșit care este partea lovita adică dreapta în loc de stânga sunt șanse de câștig dacă contest procesul verbal?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:56, 3 Martie 2019

cico2cico a scris:

Dacă în procesul verbal este trecut greșit care este partea lovita adică dreapta în loc de stânga sunt șanse de câștig dacă contest procesul verbal?

Doar dacă menționarea corectă a părții lovite schimba încadrarea juridică a faptei pentru care ați fost sancționat.
Aceasta eroare trebuie coroborata cu celelalte probe pentru a se constata daca este vorba de o eroare in intocmirea procesului verbal de contraventie..
În procesul verbal este scris ușa din dreapta iar în autorizația de reparare este ușa din stânga și există fotografii efectuate de mine și fotografii efectuate de către agentul constatator care demonstrează ca în procesul verbal este scris greșit care este partea lovita.. Am fost sancționat pentru ca nu m-am asigurat la deschiderea ușii dar în fapt eu eram oprit cu ușa deschisă și am fost lovit de un alt autoturism care încerca să parcheze lângă mine. Eram parcat în spic pe un drum cu mai multe benzi deci nu afectam desfășurarea traficului prin faptul ca aveam ușa deschisă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
cico2cico, utilizator
In situatia prezentata oricine isi poate da seama ca este vorba de o eroare la intocmirea procesului verbal. Nu ar trebui sa aveti probleme la societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier contestație pv cico2cico cico2cico Fiind staționat în diagonală cu ușa deschisă urmând sa cobor din autovehicul, pe un drum public cu trei benzi de circulație plus linie de tramvai am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 60 zile ElsaB ElsaB Buna ziua tuturor! In speranta ca voi primi un sfat, care sa aduca un final cat se poate de fericit povestii mele :).. am sa incerc sa relatez pe scurt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea vinovatiei in accident rutier de catre politist marius_brn marius_brn Va rog sa ma ajutati sa incerc si eu sa stopez acesti politisti corupti. Ma aflam pe o sosea in localitate cu 2 benzi separate de dubla linie continua si ma ... (vezi toată discuția)