avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Apartament cu Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Apartament cu Sulta

Buna ziua ,

Situatie :)

Vreau sa cumpar un apartament care conform unei hotarari judecatoresti este in proprietatea lui X
Acest X tot conf hotararii judecatoresti are obligatia sa plateasca o sulta ( 50% din valoare) catre Y in termen de 6 luni de la hotarare .

Hotararea este de acum 12 luni , ap nu are cadastru si intabulare iar X nu are date contact sau cum sa il contacteze pe Y.

Care ar fi solutia .. daca eu as vrea sa cumpar acest apartament de la X prin credit ipotecar ?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
DarieIoanaRaluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: DarieIoanaRaluca , utilizator 12:54, 22 Februarie 2019
1. Sa căutați alt imobil.
2. Sa mai așteptați 2 ani, pentru că X să poată invoca in instanta prescrierea sultei
Ca sa puteti cumpara, trebuie sa isi rezolve problema sub o forma sau alta, altfel, nu poate vinde.
Ori il gaseste pe cel cu care a partajat, ii da banii si ala da declaratie ca nu mai are pretentii ca a primit banii , oriapeleaza la un executor judecatoresc, se consemneaza suma la cec si apoi se adreseaza instantei cu o actiune in constatare..

Art. 1008

Consemnarea sumei sau a bunului

(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.

(3) Consemnarea va fi precedată de o nouă somaţie adresată creditorului în care se vor arăta ziua şi ora când şi locul unde suma sau, după caz, bunul oferit se va depune.

[ link extern ]

Mai degraba, gasiti alt apartament.

Multumesc mult pentru raspuns. Ap este perfect iar pretul este bun , cam greu sa renunt . Pana una alta am depus actele pentru credit si urmeaza sa primesc de la banca raspuns daca se poate rezolva sau trebuie sa gasesc altceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecata luticus luticus Plata unor cheltuieli de judecata in favoarea unei primarii nu se poate face nestiindu-se contul la trezorerie iar primaria nu raspunde la solicitare dorind o ... (vezi toată discuția)
Plata sultei ContSters251156 ContSters251156 Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ? (vezi toată discuția)
Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)