avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia As vrea sa stiu daca legea care aproba retinerea ...
Discuție deschisă în Viata in Italia

As vrea sa stiu daca legea care aproba retinerea talonului auto este o lege europeana sau este interpretata de fiecare tara a UE in parte.

Buna ziua! Sunt rezident in Italia de 4 ani si circul cu masina inmatriculata in Romania. Am toate taxele platite, fara amenzi in afara tarii, fara niciun fel de ilegalitate comisa, masina corespunde tehnic,estetic....otul ok. In ciuda faptului, am fost oprit si amendat cu suma de 499,50 € pe loc pentru ca am rezidenta de mai mult de 60 zile in Italia si nu pot circula cu o masina inmatriculata in alta tara. Este legal din punct de vedere juridic? Un decret la nivel de tara poate contrazice o lege Europeana? Din punctul meu de vedere; este un abuz. As dori un raspuns concret daca se poate.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
manghel13@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:34, 21 Februarie 2019
Reglementarea este internă în această materie.Fiecare stat are normele sale de drept.
Ce norma europeană considerati ca s-a încălcat?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia auto in italia, a unui rezident in aceasta tara,pe termen lung, cu masina inchiriata din romania ali18ro ali18ro Codul rutier italian interzice din 4 decembrie circulația cu o mașină înmatriculată în străinătate dacă șoferul este rezident pe teritoriul italian ... (vezi toată discuția)
Legalitatea rar majevcanin majevcanin buna ziua ,rog sa ma lamuriti cat de legali ca normal nu este ca domnii de la RAR sa stee in intersectii si pe drumuripublice {ca numai in ROMANIA intalnim ... (vezi toată discuția)
Drept de a circula Dorin Sirb Dorin Sirb Dupa legea din dec 2018 nu ai voie sa circuli cu auto personal inmatriculat in Ro daca esti rezident in It de mai mult de 60 de zile.Daca eu lucrez ... (vezi toată discuția)