avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere divort

Buna seara.
In 2008 m-am casatorit in Romania.In 2014 am divortat, de comun acord, fara copii , in Franta.Nu am depus actele la ambasada pentru recunoastere divortului in Romania. Acum am revenit definitiv in tara si as dori sa depun documentele pentru recunoasterea divortului. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa depun documentele si care sant pasii de urmat.Divortul a fost facut in fata unui judecator, in Franta. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
gaby_germ, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:57, 21 Februarie 2019
Buna dimineata. Franta fiind tara membra UE mergeti la Casa de casatorii - Starea Civila, vedeti cine din ce birou se ocupa de recunoasterea divorturilor in tarile UE. Cele din afara tarilor membre se fac la TMB.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorţul intervenit în străinătate se va înscrie pe actul de căsătorie încheiat în România cu avizul D.E.P.A.B.D., în cazul în care hotărârile străine sunt recunoscute, potrivit legii, de plin drept în România (emană de la autorităţi ale statelor membre UE sau ale statelor cu care România are încheiate tratate/acorduri/convenţii de asistenţă juridică).

Cererea va cuprinde actul original, fotocopie şi traducerea legalizată a acestuia cu respectarea cerinţelor prevăzute la punctual 4, precum şi orice alte documente necesare înscrierii menţiunii.

În situaţia în care din sentinţa de divorţ nu reiese numele pe care soţii îl vor purta după divorţ, se vor prezenta declaraţii pe propria răspundere din partea acestora, sau numai a soţului care solicită înscrierea menţiunii de divort, după caz, din care să rezulte numele după divorţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez un divort international in romania george7494 george7494 am fost casatorit in strainatate (japonia) si dupa o perioada am divortat pe cale amiabila precizez ca am certificat de divort romanesc,cum fac sa-mi ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)