avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liniștea la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liniștea la bloc

In blocul unde locuiesc,au venit niste chiriași foarte gălăgioși. Deși au fost amendați de către poliție nu încetează,iar proprietarul e total indiferent desi a fost sesizat.
În ce măsură si daca poate fi luat la răspundere proprietarul?
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 11:31, 21 Februarie 2019
Buna dimineata. Legea 196/2018 va spune exact ce obligatii are propietarul si cum poate fii sanctionat, in raport cu ceilalti locatari.
Asociatia de proprietari nu are competenta sa aplice sanctiuni -altele decat cele legal prevazute
Nu exista dispozitie in vigoare care sa permita asociatiei de proprietari sa sanctioneze proprietarul X pentru ca locatarii acestuia incalca normele de convietuire si nu respecta programul de liniste prevazut in regulamentul de ordine interioara al asociatiei de proprietari
In astfel de situatii,asociatia de proprietari poate notifica oficial proprietarul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Exact. De aceea am pus nr legii, sa citeasca sa vada ce poate face si ce nu. Nu am spus ca Administratorul sau Comitetul il pot sanctiona pe propietar :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriasii Angel06 Angel06 Bună seara.Locuiesc la bloc,iar deasupra apartamentului meu,proprietarul a închiriat unor studenți, 3 la număr, care în fiecare seara au program de ras ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! Cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? În fiecare noapte, cu preponderenta, tarasc scaunele, lovesc obiecte prin casa, striga, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate face ceva impotriva unor vecini super galagiosi ... Julya88 Julya88 Buna ziua, se poate face ceva impotriva unor vecini super galagiosi care muta tot timpul mobila prin casa, fac asta zilnic si toata ziua, plus un copil care ... (vezi toată discuția)