avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu chiriasii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu chiriasii

Bună seara.Locuiesc la bloc,iar deasupra apartamentului meu,proprietarul a închiriat unor studenți, 3 la număr, care în fiecare seara au program de ras și vorba pana dimineață. Problema este ca aceasta gălăgie mă deranjează seara de seara și nu mă pot odihnii în condițiile în care și muncesc.Am discutat frumos cu ei,cu proprietarul,i-am rugat sa respecte programul de liniște, dar degeaba.Am chemat și politia care mi-a spus ca dacă nu asculta muzica și nu dau petrecere,ei nu au cum sa-i sancționeze. Întrebarea este urmatoarea :când a închiriat, proprietarul era cumva obligat sa aibă aprobare de la locatari,ce zice legea?Vă rog sa-mi dați un sfat ca nu mai am liniște în casa mea și as vrea sa știu cum sa procedez,cui sa mă adresez.Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:17, 30 Martie 2016
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige proprietarul sa solicite acordul vecinilor ca sa inchirieze spatiul propriu cu destinatia de locuinta
Daca amiabil nu solutionati,notificati oficial proprietarul,cu obligatia respectarii normelor de convietuire in comun,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
L nr 230/2007 Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.


Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? ... Roxana Craciun Roxana Craciun Bună ziua! Cum pot fi sancționați niste locatari gălăgioși? În fiecare noapte, cu preponderenta, tarasc scaunele, lovesc obiecte prin casa, striga, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca politia nu gaseste solutii ? AnaAnita AnaAnita O familie cu trei copii a inchiriat apartamentul de deasupra mea si viata mea a devenit un calvar. Fac galagie la orice ora din zi si din noapte. Am rugat ... (vezi toată discuția)
Buna seara.locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar terasa ... Carază Elena Carază Elena .Buna seara..Locuiesc la sat și un vecin și- a făcut bar, terasa fiind la 8m de geamul meu.In fiecare seara pune muzica și cei prezenți urlă si fac ... (vezi toată discuția)