avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

A fost pronuntat divortul prin hotarare definitiva.Am de impartit o casa cu fosta sotie si doresc sa stiu daca pot ceda sau alte procedee juridice partea mea altei persoane ,in asa fel incat sa nu ma mai prezint la partajul ce va avea loc.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:58, 21 Februarie 2019
Nu puteti ceda dreptul altuia.
Puteti ceda soției dar tot se face partajul.

Puteti avea avocat daca nu vreti sa veniti la proces.
Partajul poate fi solutionat in absenta dvs, puteti fi reprezentat de un avocat.

Drepturile dumneavoastra pot fi determinate si in absenta dumneavoastra.

Poate ajungeti la un acord cu fosta sotie, asa incat sa fie perfectata o tranzactie judiciara, instanta de judecata dispunand emiterea unei hotarari de expedient.


Odata ce este determinata cota -parte din dreptul de proprietate , aceasta poate fi transmisa catre terte persoane (proprietatea devalmasa este caracterizata de faptul ca niciunul dintre cei doi copartasi nu are individualizata cota -parte, aceasta urmand a fi stabilita dupa imparteala efectiva ).

Puteti perfecta o procura speciala, asa incat cota -parte sa fie tranmisa catre o terta persoana.

Contractați serviciile unui avocat, situație în care veți fi reprezentat, nu va fi necesară prezența dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parte apartament Puiu1958@ Puiu1958@ Care este metoda cea mai simpla de a ceda partea ta din apartament în cazul unui divorț fără partaj, fără pretenții. (vezi toată discuția)
Act de donatie cristina2488 cristina2488 as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)