avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare parte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare parte apartament

Care este metoda cea mai simpla de a ceda partea ta din apartament în cazul unui divorț fără partaj, fără pretenții.
Bună ziua,

Puteți face un contract de donație in fata notarului public prin care sa menționați ca ii donați fostei soții cota dumneavostră din dreptul de proprietate.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Nu este necesara imparteala.

Nu este necesar acordul de vointa al celuilalt copartas.

Trebuie, insa, sa detineti cadastru, intabulare.

Perfectati, in forma notariala, autentica, un act de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!- succesiune in cazul decesului unuia dintre soti Chiș Nicoleta 7 Chiș Nicoleta 7 Împreună cu fostul soț am o garsonieră, în cazul în care unul din noi decedează cum se face succesiunea, mentionez că am doi copii, unul e major. (vezi toată discuția)
Cedarea sau vânzarea unei parti Anisoaraflori Anisoaraflori Bună ziua, suntem 4 frați moștenitori. S-a stabilit ca fiecare avem 1/4 din imobil. Unul dintre frați vrea sa îmi dea partea lui. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)