avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... VARSTA DE PENSIONARE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

VARSTA DE PENSIONARE

Buna ziua, sunt nascuta la data de 12.10.1971, sunt incadrata in munca din anul 1993 /.13 decembrie, am un handicap accentuat, congenital , parapareza spastica, certificatul pentru persoana cu handicap il am din anul 2006, la ce varsta pot iesi la pensie ? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
gina1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: gina1971 , utilizator 18:15, 21 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La 53 ani, daca realizati un stagiu de 23 ani si 4 luni in conditii de handicap accentauat.

MULTUMESC MULT !
Carp Mircea a scris:

La 53 ani, daca realizati un stagiu de 23 ani si 4 luni in conditii de handicap accentauat.

În ce an ați dobândit handicapul`? Trebuie să lucrați cam 24 de ani în condiții de handicap accentuat pentru a vă putea pensiona mai devreme cu 10 ani. Vă întreb, pentru că dacă ați dobândit handicapul în 2006, mai trebuie sa lucrați de acum înainte încă vreo 10 sau 11 ani pentru a putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare.
Dapix, utilizator
Problema medicala o am din naștere, e congenitala,dar certificatul pentru persoana cu handicap e din 2006

Dapix a scris:

În ce an ați dobândit handicapul`? Trebuie să lucrați cam 24 de ani în condiții de handicap accentuat pentru a vă putea pensiona mai devreme cu 10 ani. Vă întreb, pentru că dacă ați dobândit handicapul în 2006, mai trebuie sa lucrați de acum înainte încă vreo 10 sau 11 ani pentru a putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

gina1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)
Răspuns cnpp valer67 valer67 Bună seara! Va întrebam aseară și țin sa va multumesc pentru răspunsul prompt oferit, dacă în condițiile unui stagiu de cotizare astăzi de 34 ani, ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)