Fostul sot a facut accident vascular cerebral anul trecut si in prezent este paralizat pe toata partea dreapta si afazic. Fratele lui face demersuri sa obtina tutela ca sa ii administreze bunurile si veniturile. Eu as putea sa notific in cartea funciara existenta baiatului nostru, in cazul in care fratele lui intentioneaza sa ii vanda apartamentul pe motiv ca nu ii ajung banii pentru intretinere?
Exista o alta cale de preveni / impiedica vanzarea imobilului de catre fratele lui?
Stiu ca fiul nostru are drepturi asupra imobilului doar dupa decesul tatalui lui, dar am intrebat un notar si acesta mi-a spus ca pot merge eu la Cadastru si sa notific in Cartea Funciara existenta fiului nostru.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Nu cred ca ati inteles bine poate notarul v a sugerat sa înscrieti in CF imobilul ca domiciliul familiei.De ce va faceti griji ca poate sa vândă cumnatul dvs ,imobilul este bun propriu al soțului,este coproprietar cu fratele.Cine se ocupa de soț ,de ce nu faceti dvs demersuri în instanță pt a obține tutela?vedeti cate variante pot sa fie si cat de puține informații oferiți dvs.
Imobilul, achizitionat in timpul casatoriei noastre, este inscris in Cartea Funciara. In prezent, suntem divortati si sotul a ramas unic proprietar. Impreuna avem un baiat de 15 ani. Fratele lui nu locuieste cu el, doar face demersuri sa obtina tutela. A adus o femeie sa stea cu el in permanenta. Ma tem sa nu aduca vreun notar la domiciliu (sotul nu se poate deplasa) si sa faca act de vanzare - cumparare sau orice alt document care sa ii anuleze fiului nostru orice drept asupra imobilului fara acordul sotului / prin inselatorie. Sotul nu mai poate vorbi, nici scrie, Faptul ca fratele ii limiteaza / nu permite vizitele fiului nostru la domiciliul tatalui sau chiar interzice altor persoane sa il mai viziteze, desi fostul sot se afla in relatii bune cu ele, lipsa interesului in a face demersuri pentru recuperarea lui medicala, sunt actiuni care ma pun pe ganduri. Cu ce drept ii anuleaza dreptul de tata (in sensul sa poata sa isi vada fiul)? Cu ce drept ii anuleaza dreptul la recuperare izolandu-l intr-o camera? Toate spitalizarile de la AVC si pana acum au fost intermediate de rudele / cunostintele noastre comune.
Eu nu imi pot asuma tutela, dar asta nu inseamna ca trebuie sa raman indiferenta.
Notarul respectiv spunea ceva o notificare in CF cu privire la interdictia de vanzare a imobilului avand in vedere ca exista si un copil / mostenitor. Posibil sa fi inteles gresit si de aceea am apelat la acest forum.
Multumesc.
Greu de crezut că imobilul poate fi vândut în condițiile descrise de dvs .Chiar daca fratele obține tutela bunurile sotului se administrează în interesul soțului nu pot sa fie înstrăinate decat cu autorizația autorității competente etc.Despre varianta sugerata.de notar nu am auzit se pot înscrie în CF litigii existente,,sarcini .
Cota parte casa
danaro
Dupa 7 ani de concubinaj, ne-am oficiat relatia prin casatorie.
In cazul decesului sotului meu, eu ce drept am asupra acelei locuinte?
Sotul are din prima ... (vezi toată discuția)