avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal

Buna ziua , luni am ultimul termen in instanța . Astăzi am renunțat la avocata care m-a reprezentat pe parcursul procesului . Ținând cont ca timpul este scurt pentru găsirea unui alt avocat , mă pot prezenta luni singura la proces sa cer un alt termen ca sa imi iau alt avocat ? Este posibil ca sa imi pună ei avocat din oficiu luni ? Va mulțumesc anticipat
Este posibil sa va dea termen dar depinde si ce avocat ati avut.
În mod normal ar trebui sa va dea termen dar am observat ca nu se mai dau asa usor.
Dacă nu ați avut avocat foarte bun si isi dau seama ca nu va exista diferenta de valoare între avocatul vechi si cel din oficiu este posibil.sa va dea avocat din oficiu.

Depinde si de complexitatea cauzei întrucât în acest caz ar trebui să va lase clar deoarece complexitatea generează necesitatea de avocat ales oricât ar fi de apropiat ca pregătire cu avocatul.din oficiu.
Motivul este ca se aloca timp mai mult si se discuta cu clientul ceea ce crează un avantaj în apărare.Cu avocatul din oficiu nici nu ati vorbi sau ati discuta 1 minut sau doua...

Tot la fel se resping si amanarile cu avocat angajat în aceeași zi, în buna parte.

Instanța are în vedere si ce aparari ar face avocatul.si nu prea mai lasa asa amânări aiurea.

În urma cu vreo 10 ani de abia se scoteau amânări de avocați cam ca astazi...iar ulterior s-a creat o egalitate care se pare ca nu a supraviețuit decat câțiva ani.

De pilda, in acelasi proces penal cereau amanarea 3 avocați, la doi se respingea iar la alt treilea se admitea cererea de amânare.
Se scoteau si bani din asa ceva...
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua!
Pentru ce infractiune sunteti judecata?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Sebastian Simon, Avocat
Tentativa de omor calificat
Pentru tentativa de omor calificat. Dar eu am renunțat la avocat acum 2 zile , iar luni o sa fiu fără avocat . Eu am vb cu alt avocat , dar are nevoie de timp sa studieze dosarul . Știu ca ei o sa propună un avocat din oficiu , dar este posibil sa fie in aceeași zi propus ??

Sebastian Simon a scris:

Buna ziua!
Pentru ce infractiune sunteti judecata?

@CLAUDIU LASCOSCHI

Buna ziua , eu am renunțat la avocata nefiind mulțumită de prestările dumneaei. Acum 3 zile a trimis la tribunal ca nu mă mai reprezintă . Iar eu luni am proces , doresc sa cer un alt termen sa am timp sa imi găsesc un alt avocat care sa mă reprezinte. Știu ca ei o sa imi propună avocat din oficiu , dar se poate sa îl propună in aceeași zi ? Nu are nevoie de timp și avocatul din oficiu sa studieze dosarul ?
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Amanare pentru angajare avocat - al 11-lea termen oltul oltul proces penal cu doi inculpati....11-lea termen...pot sa cer amanare pt angajare avocat? (eu inca nu am cerut amanare pt angajare avocat,nici nu am fost prezent ... (vezi toată discuția)
Aparator seb_aku seb_aku ce se intampla daca la primul termen intr-un dosar ceri amanare pt. angajare aparator si la urmatorul termen nu vii cu aparator angajat? se mai poate solicita ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare avocat mom mom buna ziua! am avut o prima infatisare la un proces penal la care am intarziat si am ajuns dupa ce s-a terminat, iar acum am vazut pe site-ul judecatoriei ca ... (vezi toată discuția)