Buna ziua ! Am o nelamurire legata de modificarea functiei pentru care am semnat contractul individual de munca : atat oferta cat si contractul au fost semnate pentru functia de Sef Serviciu. Incepand cu data de 01.11.2009, in urma unor modificari organizationale, fara a fi anuntata in prealabil, citind noua organigrama, am observat ca noua functie pe care o detin se numeste Referent Coordonator.
As dori o lamurire din punct de vedere juridic ce semnifica aceasta modificare si cum ma poate afecta. Avand in vedere ca nu suna a promovare, as vrea sa stiu daca o astfel de modificare este legala. Mentionez ca sarcinile de serviciu nu sunt mai reduse decat la angajare, ba mai mult s-au inmultit. Va multumesc !
Daca este legala trebuie sa vedeti legea privind reorganizarea unor agentii si institutii ale statului recent promulgata.
Este posibil ca postul sa fie modificat, iar asata sa insemne nu o retrogradare ci mai mult o ori o reducere a salariului ori stoparea cresterii acestuia.
Am citit legea, dar recunosc ca fara obisnuinta termenilor, nu-mi dau seama. E vorba de o institutie privata. Modificarea functiei nu trebuia facuta cu instiintare in prealabil ? Nu trebuia sa atraga dupa sine necesitatea semnarii unui act aditional la CIM ?
Atata timp cat nu ati semnat nici un act aditional de modificare a functiei, dvs indepliniti aceeasi functie.
Este adevarat ca angajatorul are dreptul sa-si organizeze afacerea cum considera ca este mai bine. Este prerogativa si obligatia sa. Deci, are dreptul sa-si modifice organigrama de cate ori considera necesar.
Dar....
Trebuie sa primiti un act aditional prin care sunteti, sau nu, de acord cu modificarea functiei datorata noii orgnigrame. Daca nu sunteti de acord nu semnati.
Din punctul meu de vedere, situatia dvs reprezinta o retrogradare, clara, care va fi urmata si de o micsorare de salariu.
Va pot spune ca daca nu semnati actul aditional de modificare, angajatorul poate sa va prezinte un preaviz. Motivul ar fi ca nu mai are functia in schema iar dvs ati refuzat postul disponibil oferit. Atunci veti fi concediat din motive ce nu tin de persoana salariatului.
M-am simtit obligata sa va spun si cam ce ar urma.
Decizia va apartine in totalitate. Dar, asteptati actul aditional. Cu cat va intarzia mai mult cu atat mai bine. Aveti timp.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul foarte complet, care ofera si perspectiva viitorului din punct de vedere a urmatoarei posibile "mutari" a angajatorului in functie de (ne)acceptarea din partea mea a modificarii survenite.