avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare immobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare immobile

Buna seara, este vb de un contract vanzare/cumparare a unei case.Cumparatorul va achita printr/un credit o parte din suma agreata, credit pentru care banca va dobandi un drept de ipoteca de gradul I asupra imobilului. In contract apare stipulat ca vanzatorul declara ca renunta la inscrierea ipotecii legale prevazut de art.2.386 pct1 Cod Civil pentru garantarea restului de pret. Ce inseamna aceasta renuntare? multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:58, 22 Februarie 2019
Adica pentru restul de pret care mai ramane de achitat, vanzatorul are posibilitatea de a cere inscrierea unui drept de ipoteca la Cartea Funciara.
Avand in vedere ca 90 % din banci nu accepta asa ceva (pentru ca doresc ca doar in favoarea lor existe ipoteca) si in general, restul de bani, creditul adica este achitat vanzatorului, de catre banca in aceeasi zi, se renunta la acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri imi asum daca vind casa la client cu finantare de la banca "prima casa" giorgio24 giorgio24 Ce riscuri imi asum daca vind o casa la un client cu finantare de la banca prima casa si cum ma asigur daca primesc banii avind in vedere ca trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)