avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat cu antecontract, revanzare inainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat cu antecontract, revanzare inainte de finalizare

Buna.
Am cumparat de la un constructor un apartament acum un an de zile la stadiul de proiect. Blocul a fost construit, si se apropie de finalizare.
Am decis sa il vand (il cumparasem ca investitie), am gasit client interesat.
Cum recomandati sa aiba loc vanzare?
Eu am platit intreg costul apartamentului specificat in antecontractul meu cu constructorul (CFul trebuie sa iasa in 2 saptamani si in mod normal daca nu aveam client , intabulam apartamentul pe mine)

Intr-u cat am clientul care vrea sa cumpere, si nu as dori sa platim de doua ori intabularea, o data pe mine, o data pe el, care credeti ca e procedura indicata pentru a fi si omul multumit ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:20, 26 Februarie 2019
Ati platit avansul la antecontract.
Dar contract de vânzare cumpărare l-ați încheiat?
Nu am incheiat inca contractul. Am platit avans si am platit toti banii prin banca. Nu e problema, constructorul face contractul si trece ap pe mine. Dar eu m am decis sa il vand intre timp. Pot sa il vand fara sa mai intabulam apartamentul? De ex sa merg sa fac contract vanzare cumparare cu constructorul si in acelasi timp cv cu noul client? Sa il plateasca si sa treaca tot direct pe el. Fara sa fie intabulat pe mine...apoi pe el

raluk0207 a scris:

Ati platit avansul la antecontract.
Dar contract de vânzare cumpărare l-ați încheiat?

Nu, nu se poate.
Numai daca e intabulat dreptul de proprietate pe numele dvs, puteti vinde imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Tzeapa? av.T.M. av.T.M. Am nevoie de un raspuns corect, profesionist si realist. Va multumesc. Am cumparat un ap. intr-un bloc nou si nu l-am notat in CF. Acelasi ap. a fost ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)