avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... După anul 2005 se pot cumpara ani de vechime pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

După anul 2005 se pot cumpara ani de vechime pentru pensie ?

Bună dimineața ! Revin cu o intrebare. Sora mea ar vrea să și cumpere anii de vechime pentru perioada 2005- 2008. Menționez că in perioada respesctivă ea nu a lucrat și nici nu a avut ajutor de șomaj, sprijin etc. Se poate face acest lucru , cf legilor in vigoare ? Și dacă da, unde trebuie sa se adreseze ? Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: lidia.iordan , utilizator 15:01, 22 Februarie 2019
In prezent, nu se poate face acest lucru .... dar dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor este posibil asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime CONDRUT CONDRUT Buna seara! Am un salariat la care trebuie sa-i calculez sporul de vechime si anume 10%. La perioada lucrata se poate adauga si perioada in care a fost in ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona tata? gabi_ilr gabi_ilr Tata ,nascut in 03.10.1952 are 39 ani,3 luni ,22 zile lucrate ,grupa 2 ,cand ar putea iesi la pensie de varsta sau anticipata . va multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime in munca la contract cu 2 respectiv 4 ore Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua Am de calculat o vechime in munca ptr o persoana care a inceput activitatea in 1985 iar in cartea de munca respectiv adev de vechime figureaza si cu ... (vezi toată discuția)