avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Buna seara! Am un salariat la care trebuie sa-i calculez sporul de vechime si anume 10%. La perioada lucrata se poate adauga si perioada in care a fost in somaj (respectiv 8 luni in anul 1997) ?
Sau conform Legii76/2003 nu o iau acum in calcul ci doar la pensionare.
Ma gandesc totusi ca a fost in somaj in 1997 cf. Legii1/1991. Va rog, cine ma ajuta cu problema asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 12 Noiembrie 2013
Potrivit Legii nr.1/1991, art. 13 : Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutorul de somaj constituie vechime in munca si nu intrerupe vechimea in munca si in aceeasi unitate.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.76/2002, perioada de somaj constituie stagiu de cotuzare asimilata pentru pensie .

Asadar, perioada de somaj din 1997 constituie vechime in munca.
Dar la mine la unitate lucreaza din 2005, iar pana atunci a lucrat la alte societati atunci fiind si perioada de somaj. Deci nu vb de vechime in munca in aceeasi unitate. Sa inteleg ca perioada de somaj (1997) o iau in calcul acum la sporul de vechime?
Da, se ia in calcul la calculul sporului de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca la contract cu 2 respectiv 4 ore Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua Am de calculat o vechime in munca ptr o persoana care a inceput activitatea in 1985 iar in cartea de munca respectiv adev de vechime figureaza si cu ... (vezi toată discuția)
Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este considerata vechime in munca? bafo28 bafo28 Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc ! (vezi toată discuția)