avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua ! Sotia mea a dobandit o parte a unui imobil printr-un contract de donatie de la mama ei acum 10 ani. In prezent sotia a decedat.Ce se intampla cu acest contract de donatie avand in vedere ca mama cea care a donat traieste si mai are o fiica ? Se mai poate ataca contractul avand in vedere ca eu am grija in continuare de mama ei ?
Cel mai recent răspuns: adina.rostotchi , utilizator 09:14, 22 Februarie 2019
Acel contract de donatie produce efecte chiar daca sotia dvs a decedat si chiar daca mama traieste. Mai exact, bunul dobandit de sotia dvs prin donatie va face parte din masa succesorala la care vor veni mostenitorii sotiei in ordinea claselor de mostenitori(daca exista) inclusiv si dvs. in momentul in care se va dezbate succesiunea. Contractul de donatie poate fi atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tenteamaria tenteamaria tatal meu este decedat de 5 ani. mama inca traieste, succesiunea nu este facuta inca. exista vreo modalitate prin care mama poate lasa partea ei fara a face ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)