avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocația de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocația de stat

Buna ziua! Eu sunt studenta in primul an. Am primit recent o informație, aceea ca și in timpul facultății se poate primi alocația de stat. Este adevărat?
Eu știu ca după vârsta de 18 ani nu se poate primi alocație, ci numai in cazul in care se urmează o forma de învățământ liceal sau profesional, deși, am citit ceva și despre postliceal. M-ați putea lămuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 22 Februarie 2019
Nu este adevarat, in timpul facultății nu se poate primi alocația de stat.

Legea 61/1993
art.1
.....
(3) Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Tinerii peste 18 ani primesc alocatie de stat daca urmeaza o facultate ? filean filean Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)