Buna ziua,
As dori sa va rog sa ma ajutati cu un alt raspuns:
In contractul individual de munca am trecuta o prima de 1,5 salarii impartita in prima de Paste, Vacanta si de Craciun, prima care am fost anuntati intai verbal si apoi printr-un act aditional ca nu se va mai acorda.
Avand in vedere ca in scurt timp doresc sa demisionez de aici pot sa nu semnez acel act aditional?
Ma poate obliga cumva Compania sa il semnez?
Sau mai bine spus, in situatia in care nu semnez acest act aditional, pot sa nu imi acorde acest drept sau refuzul meu sa aiba alte repercursiuni?
Multumesc mult
Aveti astfel de prime trecute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca?
Presupun ca acordarea acestor prime este conditionata, in scris, de rezultatele financiare. Adica se specifica in clar.
Daca este asa, angajatorul se poate prevala de situatia economica ptr a nu mai acorda aceste prime.
Ce credeti ca veti putea pati daca nu semnati actul aditional? Daca tot vreti sa plecati! In cel mai rau caz sa va desfiinteze postul si sa va concedieze, putand astfel sa beneficiati de somaj (atentie: somajul nu se acorda in conditiile demisiei dvs sau incetarii cu acord)
nu puteti fi obligata sa semnati nici un fel de document...;) mai ales daca doriti sa plecati din societate.In momentul demisiei, puteti cere plata tuturor drepturilor banesti(salariale si prime), aceasta in cazul in care nu vi le-ati taiat deja prin semnarea actelor aditionale CIM....:rolleyes:
In primul rand doresc sa va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!=D>
Nu am semnat nimic si nici nu doresc sa semnez! Tocmai asta este ideea ca doresc sa nu semnez si nu stiu daca ar putea sa ma 'preseze" cumva sa o fac!
Aceasta prima o am trecuta in contractul individual de munca si nu in contractul colectiv.
Nici nu stiu daca exista asa ceva aici.(nu exista sindicat al angajatilor de exemplu, desi suntem o organizatie destul de mare).!
Aceasta prima face parte din veniturile mele salariale; in contract scrie ca primesc 1,5 salarii anual defalcate ca prima de Craciun, Paste si Vacanta.
Cea de Vacanta am primit-o in iulie, iar cea de Craciun urma s-o primim pe 20 Dec. si era aferenta ultimelor 4 luni din an (Sept -Dec 2009).
Nu am vazut sa scrie undeva in contract ca imi primesc drepturile salariale in functie de rezultatele financiare ...
Nu primesc alte bonusuri care ar putea fi corelate cu obtinerea rezultatelor doar salariul lunar (12 salarii) si aceste prime de care am scris mai sus.
Nu semnati actul aditional daca nu vreti.
Aveti dreptul la prima daca aceasta este prevazuta in CIM.
In caz de neachitare la termen (pana la 24.12.2009) va puteti cere drepturile pe cale legala.
Multumesc pentru raspuns!
Pe cale legala insemnand cu avocat nu?:(
Sincer...Cred ca pe acest fapt mizeaza si ei de fac atatea abuzuri!... ca sunt putini angajati care sa isi "ia" un avocat si sa isi apere drepturile in instanta!
Oricum eu am inteles raspunsul si nu voi semna!
....Iar de desfiintat postul meu este mai greu ptr ca este un post de conducere a unei unitati, ar insemna sa inchida unitatea sau pe criterii de incompetenta profesionala ceea ce este destul de greu de dovedit! nu??...oricum pe mine ma intereseaza doar sa mai stau si in luna decembrie.
Multumesc mult inca odata!