Eu cred(asa reiese din cele postate) ca d-voastra va aflati in situatia prevazuta la art.87 din legea 63/2010
Art.87
Soțul supraviețuitor care nu îndeplinește condițiile prevăzute la art. 85 și la art. 86 alin. (1) beneficiază de pensie de urmaș pe o perioadă de 6 luni de la data decesului, dacă în această perioadă nu realizează venituri lunare din activități dependente aflându-se în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, sau dacă acestea sunt mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Beneficiati doar de 6 pensii, dupa care veti intra in drepturi de pensie de urmas la implinirea varstei standard.
Sotul meu la data decesului (15 iun 2015) era pensionat medical. In raportul medical era stipulat ca"s-a imbolnavit in timpul si din cauza indeplinirii sarcinilor de servici", motiv pt care am putut beneficia de pensie de urmas inainte de limita de varsta de pensionare. Cf legii, daca aveam venituri mai mari de 35% din salariul mediu brut nu mi se acorda pensia. In aceste conditii, ma pot angaja cu program de 4 ore ca sa nu depasesc acest barem si nici sa nu mi se suspende pensia? Va multumesc pt raspunsuri.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In acest caz se aplica:
Legea 263/2010
Art.86
(2) Soțul supraviețuitor are dreptul la pensie de urmaș, indiferent de vârstă și de durata căsătoriei, dacă decesul soțului susținător s-a produs ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale și dacă nu realizează venituri lunare din activități dependente aflându-se în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, ori dacă acestea sunt mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.