Buna ziua !!!
As dorii sa adresez doua întrebări dar innainte țin sa fac anumite precizări .
Sunt despărțită de tatăl copilului meu de 7 ani am câștigat in prima instanța după divorț custodia comuna apoi după 6 ani am câștigat custodia exclusiva a copilului cu plata pensiei alimentare .
Întrebările mele sunt :ce pot face pentru mărirea pensiei alimentare având in vedere faptul ca tatăl este plecat in străinătate și lucrează acolo iar cea dea doua întrebare este cum pot acționa in instanța următorul aspect el susține ca ,copilul nu este al lui deși in acte la recunoscut ce pot face plus ca atunci când vorbim îmi aduce insulte injurii etc ,acest lucru ma deranjaza deoarece este copilul lui ce pot face ?
Mulțumesc
Buna seara,
1. Stiti firma la care lucreaza? Daca da atunci va adresati instantei din Romania si solicitati stabilirea pensiei de intretinere in raport de venitul lui real de la acea firma. E bine sa aveti avocat.
2. Sfatuiti-l sa isi faca testeu ADN si sa-l faceti si dumneavoastra minorului. Daca este copilul lui sa plateasca el tot, daca nu-i sa ii dati TOTI banii inapoi.
Se linisteste.
Spuneti-ii ca in caz contrar il actionati IN PENAL pentru injurii si ca va fi adus in tara sa faca puscaria.
Întrebarea este: ce scrie în sentinţa de stabilire a pensiei alimentare? Dacă este stabilită o sumă fixă, atunci trebuie să apelaţi la instanţă. dacă scrie 25% din venitul net realizat, trebuie făcute demersuri prin Departamentul de relaţii internaţionale al Ministerului Justiţiei.
În ce priveşte injuriile pe care vi le aduce, închideţi telefonul, altceva nu puteţi face.Comunicaţi cu el prin scris - sms sau email.În rest, invitaţi-l la test ADN, pentru a se lămuri.
Și pentru ce are de plătit pana acum - puneți sentința in executare silită- se poate executa și in străinătate dacă știți măcar orașul și țara in care lucreaza
Pensie alimentara
Lady_blue
Buna ziua,
As fi profund recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari:
Care este procedura de obtinere a pensiei alimentare in cazul in ... (vezi toată discuția)