avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare creante

Buna ziua. Am si eu o speta. X decedeaza in luna mai. Deoarece in imobilul acestuia nu mai locuieste nimeni, Y in calitate de mostenitor decide sa suspende anumite contracte de utilitati care nu mai sunt folosite, inclusiv Telekom, prin urmare, la inceputul lunii mai, se deplaseaza la un sediu Telekom, unde, in baza certificatului de deces, face cerere de suspendare contract. La sfarsitul lunii mai, Telekom emite factura care este achitata. In iunie, Telekom emite din nou factura care este achitata. Incepind insa de la factura din iunie, Y incepe sa primeasca telefoane in vederea achitarii facturii din luna iunie. Acesta pune la dispozitia Telekom dovada platii facturii, insa Telekom nu inceteaza cu telefoanele. Dupa un an, Telekom vinde creantele unei companii de recuperare creante (Coface), carora le este explicat din nou ca este vorba despre o neintelegere si factura este achitata. Coface in hartuieste aproape saptamanal pe Y cu telefoane si mesaje, dupa care se pare ca din nou sunt vandute creantele altei companii (Kruk) si reincepe circul. Au trecut 2 ani si Y continua sa fie constant hartuit de recuperatori pentru 25 de lei, care au fost si achitati pana in scadenta facturii. Ce este de facut? Poate fi dat Telekom in judecata pentru hartuire? Exista vreo sansa de castig? V-ati intalnit cu vreo situatie similara? Orice sfat/parere este binevenit(a)! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 02:08, 26 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate rachetul mortilor este o boala economica in Ro. Telekom este o specialista in materie.
Contractele fiind pe numele decedatului, acestea inceteaza de drept la decesul partii contractante.
Sper ca ati pastrat numarul de inregistrare al cererii (care de fapt trebuia sa fie o simpla instiintare de deces).
Trebuiesc instiintati in mod sistematic diversii corbi care au preluat creanta in scris cu confirmare de primire.

Puteti deschide actiune in justitie impotriva Telekom-ului dar va costa bani si timp, totul pt un rezultat minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua anul trecut am reziliat contractul soției de la orange ... Adi sârbu Adi sârbu Bună ziua anul trecut am reziliat contractul soției de la Orange și am loat legătură cu operatorea unde mi sa comunicat ca am de plata suma de bani 6 18 ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre banca ContSters342111 ContSters342111 Buna ziua, cu cativa ani in urma am facut la o banca un card de cumparaturi.mi-am platit rata sau dobanda pana acum 3-4 luni cand am avut niste probleme si am ... (vezi toată discuția)
Sa platesc sau nu debitul catre orange? Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in ... (vezi toată discuția)