avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... E normal asa ceva
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

E normal asa ceva

Buna ziua sunt angajat in cadrul unei firme incadrat la 8 ore plus pauza 1 ora ziua trecuta masina de servici s-a defectat cursa fiind compromisa si sunt programat pe ziua urmatoare sa lucrez de la 7 dimineata pana la 18 cu o greutate de 2375 kg intrebarea mea e normal sa manipulezi atata marfa intr o zi specific ca toata marfa se manipuleaza cu mana si sunt saci furajeri de la 5 si 25 kg
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:56, 24 Februarie 2019
HG nr. 1051/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru manipulare mase care prezinta riscuri de afectiuni dorso-lombare pentru lucratori mentioneaza:
CAPITOLUL II Obligatiile angajatorilor
Art. 4 Angajatorul trebuie sa ia masuri tehnico-organizatorice necesare sau trebuie sa utilizeze mijloace corespunzatoare, in special echipamente mecanice, pentru a evita necesitatea manipularii manuale a maselor de catre lucratori.
Art. 5 In cazurile in care nu se poate evita necesitatea manipularii manuale a maselor de
catre lucratori, angajatorul trebuie sa ia masuri organizatorice corespunzatoare, sa utilizeze
mijloace adecvate sau sa furnizeze lucratorilor aceste mijloace
, pentru a reduce riscul pe care il implica manipularea manuala a acestor mase, luand in considerare elementele de referinta prevazute in anexa nr. 1.
Art. 6 In toate cazurile in care manipularea manuala a maselor de catre lucrator nu poate fi
evitata, angajatorul trebuie sa organizeze posturile de lucru astfel incat manipularea sa fie cat
mai sigura si cu risc cat mai mic posibil pentru sanatate
, fiind obligat de asemenea:
a) sa evalueze, in prealabil, conditiile de securitate si de sanatate pentru tipul de lucrare respectiv si sa examineze in special caracteristicile maselor, potrivit prevederilor anexei nr. 1;
b) sa urmareasca evitarea sau reducerea riscurilor pentru lucratori, in special de afectiuni
dorsolombare, prin adoptarea de masuri corespunzatoare, avand in vedere caracteristicile
mediului de munca si cerintele activitatii, potrivit prevederilor anexei nr. 1.
Art. 9 Fara a aduce atingere prevederilor art. 20 si 21 din Legea nr. 319/2006, angajatorii trebuie sa se asigure ca lucratorii primesc, in plus, o formare adecvata si informatii precise cu
privire la modul corect de manipulare a maselor si la riscurile la care acestia se expun, in
special daca aceste sarcini nu sunt efectuate corect, avand in vedere prevederile anexelor nr. 1
si nr. 2.
Despre modul de lucru defectuos din firma dvs. puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari in legatura cu ssm marus10 marus10 am o intrebare....cate kg are voie legal sa ridice un manipulant in 8 ore de munca?[mai mult de 10.000kg?]....daca te acuza ca ai venit baut la munca fara ... (vezi toată discuția)
Greutate maxima admisa de manipulat manual in decursul unei zile de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! M-ar interesa sa aflu daca exista o greutate maxima admisa a fi manipulata manual in decursul unei zile de munca, de catre o persoana... ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii nero2013 nero2013 Buna ziua, La locul de munca ,\"X\", suntem nevoiti sa ridicam greutati mari, frigidere, masini de spalat, etc, de cele mai multe ori unele peste altele.Ne ... (vezi toată discuția)