avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se instituie curatela unui bolnav de Alzheimer ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se instituie curatela unui bolnav de Alzheimer ?

Care sunt etapele ( procedura ) de instituire a curatelei pt un bolnav de Alzheimer și dementa senila ?
Acte necesare ?
Durata ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:48, 24 Februarie 2019
Procedură este destul de complexă și de durata discutați cu un av.Daca sunteti din Bucuresti aveti sanse relativ mari sa se rezolve în orașele de provincie dureaza,diferă anumite proceduri etc.In mod normal se depune o acțiune în 3 ex cu actele medicale avute o sa fiti chemat la parchet sau poliție pt o declarație,dosarul este trimis la IML pt expertiza medico legală,o sa ajunga în instanță în unele situatii judecătorul doreste sa vada personal bolnavul etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte administrative bolnav alzheimer Milady09 Milady09 Buna ziua, Mama este diagnosticata cu dementa Alzheimer de acum 2 ani. Am participat de curand la o intalnire a apartinatorilor bolnavilor de Alzheimer si ... (vezi toată discuția)
Tutore daliana7 daliana7 Buna seara, As vrea sa vand apartamentul parintilor mei, pentru a le cumpara unul in apropierea locuintei mele. Tata are 86 de ani si de 2 luni este la un ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)