avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita pe terenul surorii si mostenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita pe terenul surorii si mostenirea acesteia

Buna ziua,impreuna cu sotul vom construi o mica casuta pe terenul surorii mele.Intrebarea mea este ce drept vor avea cele 2 fete ale sotului meu dintr-o casatorie anterioara?Diferenta de varsta intre mine si sora mea este una considerabila,ea fiind mult mai tanara.Nu as vrea ca dupa decesul nostru sa aiba probleme cu fetele sotului.Ce drept de mostenire vor avea acestea si cum am putea proceda ca sora mea sa nu fie prejudiciata? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:07, 23 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sora dvs are copii? E căsătorită?
Dacă decedați dvs prima, va va moșteni și soțul. Iar pe sot îl vor moșteni fiicele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2019
raluk0207, utilizator
acest răspuns util
Buna seara,
daca primul trece ,,dincolo" el atunci dumneavoastra aveti 5/8 din casa si fetele lui impart 3/8
dupa decesul dumneavoastra mostenesc parintii dumneavoastra daca mai traiesc si fratii si surorile dumneavoastra.
Asta in ideea in care dumneavoastra nu aveti copii din alta casatorie sau relatie.
daca dumneavoastra decedati prima atunci el mosteneste 3/4 din casa (daca nu aveti si parinti in viata si nici copii) si fratii si surorile dumneavoastra impart 1/4
Dupa decesul lui toata mostenirea lui revine copiilor lui.
Incercati sa faceti un testament pe numele surorii sau sa-i instrainati casa prin act de vanzare cumparare.
acest răspuns util
Ar fi bine sa mergeți la avocat sa va consultați pe probleme de drept cu acte si scheme în fața.
Proprietarul terenului devine si proprietarul construcției.
Sunt foarte multi cei care au avut neinspiratia sa nu meargă la avocat la o consultatie juridica și apoi au avut nevoie de avocat ani de zile si s-au tot judecat...cu costuri de câteva mii de euro.
Lucrurile pot fi destul.de simple daca avocatul va lămurește.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sora mea nu are copii si nici nu este casatorita.Eu am un fiu dintr-o casatorie anterioara dar adoptat legal de actualul meu sot.Multumesc
acest răspuns util
Fiicele sotului nu au nicio legătură cu sora dvs. Nici macar nu sunt rude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire fiu adoptat versus fiice biologice: căutăm o modalitate prin care el să poată rămâne într-o casă ce va fi construită CRISTINA555 CRISTINA555 Buna ziua,acum 9 ani m-am recasatorit, sotul meu,are 2 fete dintr-o casatoria anterioara si impreuna avem 1 baiat adoptat. Intentionam, impreuna cu sora mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)