Buna ziua,impreuna cu sotul vom construi o mica casuta pe terenul surorii mele.Intrebarea mea este ce drept vor avea cele 2 fete ale sotului meu dintr-o casatorie anterioara?Diferenta de varsta intre mine si sora mea este una considerabila,ea fiind mult mai tanara.Nu as vrea ca dupa decesul nostru sa aiba probleme cu fetele sotului.Ce drept de mostenire vor avea acestea si cum am putea proceda ca sora mea sa nu fie prejudiciata? Multumesc anticipat
Buna seara,
daca primul trece ,,dincolo" el atunci dumneavoastra aveti 5/8 din casa si fetele lui impart 3/8
dupa decesul dumneavoastra mostenesc parintii dumneavoastra daca mai traiesc si fratii si surorile dumneavoastra.
Asta in ideea in care dumneavoastra nu aveti copii din alta casatorie sau relatie.
daca dumneavoastra decedati prima atunci el mosteneste 3/4 din casa (daca nu aveti si parinti in viata si nici copii) si fratii si surorile dumneavoastra impart 1/4
Dupa decesul lui toata mostenirea lui revine copiilor lui.
Incercati sa faceti un testament pe numele surorii sau sa-i instrainati casa prin act de vanzare cumparare.
Ar fi bine sa mergeți la avocat sa va consultați pe probleme de drept cu acte si scheme în fața.
Proprietarul terenului devine si proprietarul construcției.
Sunt foarte multi cei care au avut neinspiratia sa nu meargă la avocat la o consultatie juridica și apoi au avut nevoie de avocat ani de zile si s-au tot judecat...cu costuri de câteva mii de euro.
Lucrurile pot fi destul.de simple daca avocatul va lămurește.
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)