avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Ce pot face daca fostul sot nu achita pensie alimentara regulat poate sa achite dupa 2-3 luni daca ii spun eu si atunci cu greu le pune am apelat la executorul care e dosarul si mi s-a spus ca pot sami schimb si dosarul ca nimeni nul va obliga sa plateasca lunar nici macar nu stiu este o data limita pina cind trebuie sa intirzie fostul sot cu neachitarea
Buna seara,
In afara de a apela la executor si de a-i face plangeri penale pentru abandon de familie nu prea aveti ce face.
Din pacate asta se numeste nesimtire din partea lui dar ...
daca nu are un loc de munca sa solicitati angajatorului sa-i puna poprire pe salariu nu aveti ce face.
Multumesc el lucreaza peste hotare

Unde pot face aceste plingeri penale pentru ca la executor ma duc si spun dar mai mult numi spune nimic pot sa scriu ceva sau nu doar imi spune ca o sa aiba in vedere
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Se poate executa și peste hotare, trebuie sa știți țara și orașul
Multumesc
Plangerea penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.378 al.1 litc.) c.pen- abandonul de familie se depune la organul de cercetare penala ( politie ) sau la parchet.

Alte discuții în legătură

Juridic Doinita1991 Doinita1991 Buna ziua spunetimi va rog ce pot face in cazul cind fostii socri permanent au pretentii la mine permanent incearca sami controleze orice fac akasa la mine ba ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara gicuta68 gicuta68 buna.sunt divortata de sase ani am doi copii si nu am primit nici un ban de la fostul sot deoarece el nu are decit 100 lei pe luna ajutor social.Datorita unui ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie de întreținere tata, care locuiește și muncește legal în germania. ce pot face pentru a recupera suma datorată? D_10 D_10 Buna ziua, In cazul in care nu stiu adresa exacta si nici denumirea locului de munca a fostului meu sot, il pot actiona in instanta pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)