avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

socri mei au construit doua case pe un teren de 2500 m ,teren pe care il detine soacra mea 1250 m si verisoara ei de gradul 2 ,1250 m .mostenire de la bunicul lor .Soacra mea a fost cea care a ingrijit de bunica pana in ultima clipa a vieti .Socri mei au decedat ,casele au fost renovate de sotul meu ,nimic din ce erea in 1936 nu mai exista ,doar terenul desigur .Am vrut sa facem succesiunea si am descoperit ca terenul nu ne apartine in totalitate ,Ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: licaelica , utilizator 14:43, 24 Februarie 2019
Buna ziua!

In cazul in care sunt indeplinite conditiile legale, puteti invoca uzucapiunea pentru a dobandi dreptul de proprietate si pentru restul de teren.

Uzucapiunea este modul de dobandire a proprietatii sau a altor drepturi reale, prin posedarea neintrerupta a imobilului în termenul si conditiile prevazute de lege.

Adresati-va unui avocat, care sa anlizeze cazul dvs. si sa va sfatuiasca cu privire la ce trebuie facut concret pentru a deveni proprietari si pentru restul de teren.
Va multumesc frumos .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire serbuvali serbuvali Buna ziua, Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala. Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune : maitrei maitrei Sunt în posesia unei gradini de 54 de ani.O am în folosinţă în urma unei înţelegeri verbale de acum 54 de ani. Unul din cei doi fraţi(soacra mea cu ... (vezi toată discuția)