socri mei au construit doua case pe un teren de 2500 m ,teren pe care il detine soacra mea 1250 m si verisoara ei de gradul 2 ,1250 m .mostenire de la bunicul lor .Soacra mea a fost cea care a ingrijit de bunica pana in ultima clipa a vieti .Socri mei au decedat ,casele au fost renovate de sotul meu ,nimic din ce erea in 1936 nu mai exista ,doar terenul desigur .Am vrut sa facem succesiunea si am descoperit ca terenul nu ne apartine in totalitate ,Ce e de facut ?
In cazul in care sunt indeplinite conditiile legale, puteti invoca uzucapiunea pentru a dobandi dreptul de proprietate si pentru restul de teren.
Uzucapiunea este modul de dobandire a proprietatii sau a altor drepturi reale, prin posedarea neintrerupta a imobilului în termenul si conditiile prevazute de lege.
Adresati-va unui avocat, care sa anlizeze cazul dvs. si sa va sfatuiasca cu privire la ce trebuie facut concret pentru a deveni proprietari si pentru restul de teren.
Mostenire
serbuvali
Buna ziua,
Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala.
Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si ... (vezi toată discuția)