avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare, activitate de cercetare documentare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare, activitate de cercetare documentare publicare carte

Vreau sa scriu o lucrare cu carcter comercial- stiintific. Pentru documentare exacta si amanuntita am convenit cu o pesoana juridica sa incheiem contract de sponsorizare. Aceasta presupune ca in schimbul sumei eu sa-i ofer in cartea mea 2 pagini de prezentare a activitatii sale comerciale si a siglei impreuna cu date de contact. Avand in vedere ca lucrarea mea prezinta si anumite sectoare de activitate economica cartea are in sine un caracter comercial.
Vreau sa stiu cum voi fi eu impozitata pentru toate acestea avand in vedere ca ulterior cartea va fi data direct la tipografie si va fi vanduta prin camere de comert si nu va fi preluata de vreo editura?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:27, 25 Noiembrie 2009
sumele primite din sponsorizari sin neimpozabile , cf ART. 42

Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

f) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizare sau mecenat;
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare studii facultate pentru angajat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna, Imi puteti spune daca o firma poate deconta plata facultatii pentru un salariat? Daca da, sub ce forma si ce inreg contabile se fac? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare shelley shelley Va rog sa-mi dati un sfat. Vreau sa platesc studiile universitare ale nepoatei mele ( este fata cumnatei mele ) . As dori sa-mi spuneti ce tip de contract as ... (vezi toată discuția)
Despre donatiile anonime in bani ovidiuleo ovidiuleo As vrea sa stiu cum pot primi donatii de la donatori (mai mult sau mai putin) anonimi. Vreau sa pun pe un site o pagina pentru donatii si sa pun un cont, o ... (vezi toată discuția)