avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere catre politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere catre politie

Buna!In urma unei audiente la seful politiei din orasul meu ,in care i-am solicitat sa imi comunice daca exista reclamatii ,plingeri facute impotriva mea de alte persoane si /sau dosare penale deschise in urma unor astfel de plingeri facute impotriva mea ,acesta mi-a spus ca nu are obligatia sa imi comunice si ca voi afla despre ce e vorba cind voi fi contactata de politie ,dindu-mi astfel de inteles prin acest raspuns ca ar putea exista astfel de `` demersuri`` facute de alte persoane impotriva mea si in acest fel provocindu-mi o stare de ingrijorare si amplificindu-mi starea prin raspunsul dat ,eu cunoscind ca nu am avut nici un fel de ``abateri`` de la legalitate ,In acest caz ,daca fac o sesizare in scris catre seful politiei in care solicit sa mi se comunice oficial ceea ce l-am intrebat cind am fost in audienta ,precum si persoanele care au facut respectivele ``demersuri``, tinind cont ca oricum voi lua contact cu plingerile ,dosarele ,datele persoanelor care au facut plingeri impotriva mea ,datele si informatiile din plingeri si dosare si de asemenea,neputind fi considerate in acest fel informatii clasificate daca si eu sint parte in aceste plingeri,reclamatii ,dosare ,si tinind cont de asemenea ca prin ``filtrul`` sefului politiei trec toate aceste plingeri pt a le inainta acesta subalternilor spre solutionare (deci are cunostinta de ele ) ,deci daca fac o astfel de sesizare si cer sa mi se comunice ce am scris mai sus ,seful politiei are un drept legal de a nu-mi furniza informatiile solicitate ??? Care ar fi prevederea legala care i-ar da dreptul sa refuze ,in acest fel amplificind si mai mult starea mea de incertitudine ,chiar daca stiu ca sint ``curata`` si starea de tensiune creata la gindul ca cineva ,nu stiu cine(una,doua sau mai multe persoane) ,mi-a facut o plingere sau ca in urma unei astfel de plingeri s-a deschis un dosar penal in care sint parte (martor,faptuitor,etc?)Eu consider ca daca ar refuza sa imi dea informatiile solicitate ,invocind ca as putea face ``presiuni`` asupra reclamantilor,ca ar putea exista `` tensiuni``,bla...bla...bla...,etc,invocind de ex. aceasta ``presiune`` sau alte ``scuze`` ,aceasta ar fi o incalcare a dreptului meu de a fi informata conform legii ,tinind cont ca daca as apela la astfel de ``manevre``(DAR BINEINTELES CA NU AS FACE-O) as putea sa o fac si in cursul cercetarilor daca as vrea ,dar bineinteles ca`` nu-mi dau foc la valiza`` facind asa ceva !!!!!!!!!!!Multumesc .---
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
danalida, utilizator
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 08:07, 25 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia nu are obligatia sa va dea aceste informatii, dar Parchetul da. Mergeti in audienta si intrebati acolo.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Politia nu are obligatia sa va dea aceste informatii, dar Parchetul da. Mergeti in audienta si intrebati acolo.

Multumesc pt raspuns !As putea oare face in scris o cerere catre Parchet in care sa cer sa imi furnizeze informatiile care ma intereseaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia e de partea hotilor ana gazdac ana gazdac vara trecuta a venit un tip la noi el cunostea casa era prieten cu sotu eu eram intr-o camera eram cu spatele spre usa sotu era afara l-a vazut cind a intrat ... (vezi toată discuția)
Asigurari- savinmarius savinmarius in noiembrie 2009 am avut un accident rutier din care am lovit un autoturism logan,eu fiind in stare de ebrietate cu o alcoolemie de 1.15-1.25in singe dupa ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)