avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Casa este pe numele bunicului care este decedat iar bunica traieste. Ei au 2 copii o fata si un baiat. Eu sunt baiatul tatalui unde am locuit in casa cu bunica si noi am avut grija de tot acolo. Iar sora lui taicamiu este maritate si sta in alta casa. Acum ceva timp a decedat tatal meu iar eu vreau sa iau casa pe numele meu. Daca bunica traieste nici ea nu are nimic pe numele ei, este tot pe numele bunicului. Cum pot proceda? Bunica vrea sa imi dea tot. Se poate fara fata ei? Fiesa nu este deacord dar bunica da.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:06, 24 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate.
Trebuie dezbătută succesiunea după bunic, unde moștenitori sunt bunica, tatăl dvs si mătușa
Apoi, trebuie dezbătută succesiunea după tatăl dvs, moștenitori fiind mama și dvs.
În orice caz, fără mătușa nu se poate decât pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic Nicoale1978Gas Nicoale1978Gas Buna ziua Situatia sta in felul urmator: Bunicul din partea tatalui a decedat. Bunica traieste. Acest bunic a avut doi copii. Pe tatal nostru si pe ... (vezi toată discuția)
Pot fi dezmostenit? Sorinasandru Sorinasandru Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e ... (vezi toată discuția)