avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare pe trotuar

Buna ziua astazi in sec 4 am parcat la cca 15 20 de metri de indicatorul oprirea interzisa si avea sagrata in sus si in jos deci nu ai voie sa parchezi nici inainte nici inapoi de semn eu am parcat pe trotura care era foarte lat am lasat o distanta de 4 metri pentru pieteoni chiar am masurat dupa ce am primit amenda stiu ca la lege scrie ca daca parchezi pe trotuar tre sa lasi minim un metru pentru pietoni ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:22, 28 Februarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă era în zona de acțiune a indicatorului oprirea interzisa e normal sa fi luat amenda. Oricum se poate parca pe trotuar dacă e amenajat de administratorul de drum.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
mariustz, utilizator
S-a modificat in ianuarie 2017 regulamentul de aplicare a codului rutier ( prin HG 965/2016). Nu poti nici macar opri pe trotuar, daca nu este amenajat cu spatii delimitate in acest sens.
[ link extern ]

Art. 142 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier -a modficat in sensul ca este interzisa oprirea voluntara "pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3);".
Chiar daca nu era instalat indicatorul rutier care interzicea oprirea voluntara dvs. ati oprit neregulamentar.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, ... Iulian Alex Iulian Alex Buna ziua, am primit o amenda pentru parcarea in loc nepermis, pe trotuar in sectorul 2. Ideea este ca trotuarul este indeajuns de lat incat sa incapa mai bine ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)