avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc în casa pe care am obținut-o cu contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc în casa pe care am obținut-o cu contract de întreținere de la părinții fostului soț. Există posibilitatea să fiu dată afară de acolo după 25 de ani de relație? Părinții lui au fost întreținuți și am dovezi în acest sens

Buna seara! Am nevoie de cateva sfaturi daca se poate va rog frumos. Am divortat recent de sotul meu si din cate vad vrea sa bage partaj. Noi avem impreuna un copil de 24 de ani care locuieste cu noi si in aceeasi casa in care locuiesc si parintii lui. As dori sa stiu in caz de partaj pot sa imi primesc partea care mi se cuvine? Contractul este de intretinere, ingrijire pentru parintii lui care se pare ca sunt usor de manipulat, avand inca o fiica. Exista sansa sa fiu data afara dupa 25 de ani de ani de relatie? Toate bunurile din casa sunt luate la comun, eu am majoritatea chitantelor pe numele meu inclusiv contractele cu furnizorii. As dori daca se poate sa imi spuneti ceea ce mi se cuvinte dupa atatia ani de relatie tinand cont ca suntem amandoi trecuti pe contractul de ingrijire. Contractul de intretinere/ingrijire este depeste 10 ani, pot parintii lui sa ma dea afara cumva, spre exemplu daca ei aleg sa sparga actul? Am martori si dovezi ca au fost intretinuti corect, toate facturile sunt platite de catre noi. As dori totodata sa imi spuneti intrucat avem o singura baie si o singura bucatarie daca se impart la comun, intrucat nu exista nici o alta solutie daca nu avem acces macar la baie. Va multumesc si astept un raspuns daca este cineva amabil/a in a ma ajuta.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: james1337 , utilizator 11:34, 25 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Socrii nu au drept de uzufruct sau de abitatie in contract ? Daca da, ei pot cere evacuarea dvs si a copilului si asta fara legatura cu partajul si fara sa afecteze dreptul lor la intretinere.
In contract scrie ca suntem de acord cu rezerva dreptului de uzufruct viager asupra imobilului obiect al prezentului act, in favoarea lui "socrilor" cu notarea acestuia in cartea funciara a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters468550 ContSters468550 Bună ziua. Sunt în prag de divorț și aș dori să aflu câteva informații cu privire la partaj Sunt căsătorită de 25 de ani... pe perioada ... (vezi toată discuția)
Mi se cuvine ceva din locuinta dupa partaj sau spargere act de intretinere? james1337 james1337 Buna seara! Imi cer scuze pentru deranj. Va rog tare mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi intrucat sunt in depresie. De curand sotul a divortat de mine si ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)