avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

Buna ziua, Va rog sa-mi precizati daca sunt obligata de lege sa modific salariu unei angajate reintoarsa din concediu crestere copil. Mai exact pe data de 01.01.2017 salariu brut era 4000 ron (net 2800 ron), Incepand cu aceasta data contractul a fost suspendat pentru o perioada de 2 ani. Dupa incetarea suspendarii pot pastra aceeasi valoare a salariului (4000 brut = 2600 net )sau sunt obligata de lege sa-l majorez astfel incat salariata de beneficieze tot de aceeasi suma neta (adica 4450 brut). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 25 Februarie 2019
Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci angajatorul este obligat sa acorde salariul majorat la revenirea din CCC, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu la reîntoarcerea din concediu de crestere copil Alina Roșca Alina Roșca Bună ziua. Doresc să vă întreb dacă la reîntoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil angajatorul are obligația de a păstra același salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu întoarcere din cic Andreea343 Andreea343 Buna ziua, la intoarcerea din concediu ingrijire copil angajatorul e obligat sa reia contractul in aceleasi conditii salariale ca inainte de suspendarea lui? ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenire din ccc ioana20018 ioana20018 Buna seara! In cursul lunii aprilie va trebui sa ma reintorc din CCC la fostul loc de munca, avand o functie de manager intr-o companie multinationala. In ... (vezi toată discuția)