avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot schimba numele de familie al copilului minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot schimba numele de familie al copilului minor?

Bună ziua. Cand m-am căsătorit cu tatăl fetei (6ani) el a luat numele meu. Ulterior anul trecut si-a schimbat buletinul și a revenit la numele vechi al lui ca expirase. Îmi trebuie consimțământul lui ca renunță la fetita? Doresc sa o trec pe numele actualului sot. Cum procedez? ,mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:30, 25 Februarie 2019
Legea nu permite ca un părinte să renunțe la propriul copil. Nu poate renunța la fetiță nici dacă vrea, decât dacă accepta înfierea.

Doar cu acordul lui scris și autentificat la NOTAR se poate schimba numele de familie al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie sau infiere? roxanaandreea roxanaandreea Buna ziua, Am o fetita de 10 ani din prima casatorie si o fetita de 1 an din a doua si actuala casatorie. Actualul meu sot imi cere de ceva timp sa trecem ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)