Bună ziua, am cumpărat un teren pe care vreau să construim o casa. Pe o laterala un vecin a construit casa la 50 cm de limita proprietății. Zăpada după casă lui cade la mine în curte. Ce pot face deoarece nu are semnătura nimănui de accept sa construiască asa aproape, mulțumesc
Cred ca nu puteti face nimic, deoarece daca la data cumpararii terenului constructia vecinului exista si nu va convenea situatia, nu ar fi trebuit sa cumparati terenul. Faptul ca nu exista semnaturi nu inseamna ca nu a existat o intelegere anterior ca dumneavoastra sa deveniti proprietarul terenului. Daca constructia vecinului este mai veche de 2 ani, s-a prescris termenul in care puteati sa-l reclamati. Puteti insa pe cale amiabila sa-l rugati sa-si directioneze apa de pe acoperisul casei la el in curte, dar ma gandesc ca ar fi facut deja acest lucru daca vroia.
Probleme cu vecinul
julia_chi
Detin o casa intr-o zona de munte ai am in spate si pe latura de nord acelasi vecin, iar in fata strada si doar pe jumatate din cealalta latura un alt vecin. ... (vezi toată discuția)