avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vecinului construita la 50 cm de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vecinului construita la 50 cm de gard

Bună ziua, am cumpărat un teren pe care vreau să construim o casa. Pe o laterala un vecin a construit casa la 50 cm de limita proprietății. Zăpada după casă lui cade la mine în curte. Ce pot face deoarece nu are semnătura nimănui de accept sa construiască asa aproape, mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tifa , utilizator 15:11, 26 Februarie 2019
Cred ca nu puteti face nimic, deoarece daca la data cumpararii terenului constructia vecinului exista si nu va convenea situatia, nu ar fi trebuit sa cumparati terenul. Faptul ca nu exista semnaturi nu inseamna ca nu a existat o intelegere anterior ca dumneavoastra sa deveniti proprietarul terenului. Daca constructia vecinului este mai veche de 2 ani, s-a prescris termenul in care puteati sa-l reclamati. Puteti insa pe cale amiabila sa-l rugati sa-si directioneze apa de pe acoperisul casei la el in curte, dar ma gandesc ca ar fi facut deja acest lucru daca vroia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul unei anexe peste gardul comun radupe radupe Buna ziua! Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat! Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral ... (vezi toată discuția)
Acoperisul casei vecine pe terenul meu paunescusorin paunescusorin Posed un garaj cumparat cu tot cu teren ,lipit de zidul lateral dreapta exista o magazie pe care altcineva a cumparato tot din aceeasi curte de unde am ... (vezi toată discuția)
Probleme casa pe hotar-geamuri,burlane si streasina Raducu16 Raducu16 Buna ziua, vreau sa stiu daca este legal ca pe o casa aflata pe hotar sa pui: 1. geamuri cu deschidere spre curtea vecina 2.burlanele de scurgere de la ... (vezi toată discuția)