avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare conditii deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare conditii deosebite

Desfasurarea unor lucrari pe baza de contract, pe o durata limitata, dar mai mare de un an, la o societate care are locuri de munca in conditii deosebite, da dreptul la incadrarea activitatii angajatilor contractantului de a beneficia de prevederile legale referitoare la incadrarea in conditii de munca deosebite si la concediu suplimentar pentru conditii vatamatoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 4 Martie 2012
danliv a scris:

Desfasurarea unor lucrari pe baza de contract, pe o durata limitata, dar mai mare de un an, la o societate care are locuri de munca in conditii deosebite, da dreptul la incadrarea activitatii angajatilor contractantului de a beneficia de prevederile legale referitoare la incadrarea in conditii de munca deosebite si la concediu suplimentar pentru conditii vatamatoare?


Da, in conditiile acestea, firma respectiva ii va plati, in aceleasi conditii in care isi plateste salariatii proprii.
cine stabileste si cum daca sunt conditii deosebite la un loc de munca. concret ...intr-un laborator de analiza apelor uzate care presupune manipularea de substante toxice, periculoase, cancerigene, volatile, etc......sunt conditii deosebite?!
Criteriile şi metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite sunt stabilite prin acte normative ...

HG nr.246/2007 prevede:
.....
ART. 7
Încadrarea tuturor categoriilor de salariaţi în locurile de muncă în condiţii deosebite se face în cazul în care activitatea acestora se desfăşoară numai în aceste locuri de muncă, potrivit programului normal de lucru.
ART. 8
Nominalizarea salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în locurile de muncă în condiţii deosebite se face de către angajator, împreună cu sindicatele reprezentative, potrivit legii, sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.
ART. 9
Perioadele în care un salariat lucrează permanent în locuri de muncă în condiţii deosebite se stabilesc prin decizie a angajatorului, prin care sunt reglementate atribuţiile de serviciu ce revin fiecărui salariat.
ART. 10
Perioada în care un salariat ce lucrează în locuri de muncă în condiţii deosebite a fost în concediu de odihnă sau în incapacitate de muncă se consideră timp în care activitatea s-a desfăşurat în condiţiile locului de muncă în care lucra la data ivirii acestei situaţii.
ok....am inteles cu se aleg salariatii....dar care sunt conditiile prin care un loc de munca este deosebit, periculos , vatamator.? in cazul unui laborator de analize chimice se considera ca sunt conditii deosebite?
Locurile de munca in conditii deosebite reprezinta acele locuri care, in mod permanent sau in anumite perioade, pot afecta esential capacitatea de munca a asiguratilor datorita gradului mare de expunere la risc.
Criteriile pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite sunt urmatoarele:
a. prezenta in mediul de munca a noxelor profesionale fizice constand in zgomot, vibratii, unde electromagnetice, presiune, radiatii ionizante, radiatii laser de putere neprotejate, precum si a noxelor profesionale chimice sau biologice prevazute in Normele generale de protectie a muncii, care nu respecta limitele admise prevazute in aceste norme;
b. raspunsul specific al organismului la agresiunea noxei profesionale, evidentiat prin indicatori de expunere si/sau de efect biologic, stabiliti prin ordin al ministrului sanatatii si familiei;
c. morbiditatea, exprimata prin boli profesionale inregistrate la locul de munca in ultimii 15 ani.

In speta, consider ca munca desfasurata intr-un laborator de analize chimice se considera ca fiind desfasurata in conditii deosebite.

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite NicolaeManea NicolaeManea In situatia in care buletinele de determinări de noxe profesionale, eliberate de laboratoarele abilitate, se incadreaza in valorile-limită de expunere ... (vezi toată discuția)
Determinari de noxe profesionale adelinasi adelinasi Buna ziua, La ce interval de timp se fac determinarile de noxe profesionale? Mentionez ca societatea nu a mai introdus echipamente noi de munca si ultimele ... (vezi toată discuția)
Determinare noxe chimice la locurile de munca Anca1967 Anca1967 care este periodicitatea determinarii noxelor chimice la locurile de munca ( anual, la schimbarea tehnologiei..) (vezi toată discuția)