avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri pe regimul de inaltime al unei cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pe regimul de inaltime al unei cladiri

Buna ziua. Am o speta de genul acesta:
O cladire a fost construita in anul 1992 la limita cu terenul invecinat, fara a se respecta distanta legala de construire. Mai mult decat atat, pe una din laturi, cladirea este iesita pe terenul invecinat, in consola, de la inaltimea de cca 1 m de la sol pana in inaltul ei (respectiv 22 m).
Proprietarul terenului afectat de construcție doreste actionarea in instanta a proprietarului cladirii, solicitand despăgubiri pentru încălcarea dreptului de proprietate, calculat pe latimea porțiunii din cladire iesite pe terenul sau, inmultit cu inaltimea cladirii. Practic, lipsa dreptului de proprietate este afectată pe toata inaltimea blocului.
Apelez la ajutorul dvoastra pentru a-mi spune daca este justificata o asemenea solicitare si daca exista cumva solutii ale instantelor de judecata similare in acest sens.
Cel mai recent răspuns: flavius2 , utilizator 12:05, 28 Februarie 2019
Nicio parere juridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire proprietate jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care ... (vezi toată discuția)
Intocmire cadastru cladire iesita in consola flavius2 flavius2 Buna ziua. In situatia unei cladiri construite in consola (de la 1 metru de la sol aceasta este iesita in afara pana in inaltul ei, respectiv pana la cca 22 ... (vezi toată discuția)