avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ IMOBIL

Buna ziua va rog ajutati-ma cu un sfat,detin un imobil in care mama are dreptul de a locui intr-o camera,specific nu mama mi-a vandut imobilul si bunicii,doresc sa stiu daca pot cere in instanta partajarea imobilului,adica instanta sa specifice clar in care camera are dreptul sa locuiasca ,deoarece ea dupa bunul plac ocupa tot imobilul ,este posibil accest lucru? se poate numii accel drept de a locui pe care si la rezervat singura,un drept de abitatie? daca eu am cumparat accest imobil,si am acceptat accea clauza inseamna ca bunul este comun?multumesc pentru orice sfat ,sugestie,momentan nu imi permit serviciile unui avocat,de accea intreb aici ,inca odata mii de ultumiri pt sfaturi,sugestii
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:13, 26 Februarie 2019
Partajarea, daca se poate partaja. Da, se poate cere sa se specifice care este camera atribuita prin actul respectiv. Ar trebui citit si actul. Probabil exprimarea este lacunara, cum se mai intampla, respectiv "are un drept de abitatie intr-o camera", fara sa specifice camera. cam asa se faceau actele ...
Bunul nu este comun, bunul imobil este al dvs., insa este afectat de acest dezmembramant al dreptului de proprietate (sau trebuie vazut actul pentru a intelege exact despre ce este vorba) in favoarea mamei.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a locui intr-un imobil paula38 paula38 Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris ... (vezi toată discuția)
Prescriptia achizitiva paula38 paula38 Buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie ,persoana respectiva nu locuieste in imobil,nu este trecuta in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)