avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
daca casa este intabulata si totul este in regula pe mama mea si eu impreuna cu sotul meu vrem sa facem o mansarda trecuta pe numele meu, in cazul unui divort sotul va avea parte din toata casa sau strict din mansarda?
Cel mai recent răspuns: Dianna0512 , utilizator 23:08, 2 Iunie 2020
Depinde sub ce formă e "trecută " pe numele dvs.
Dacă e prin donație, e bunul propriu al dvs.
Dacă e prin vânzare cumpărare, e bun comun.
E mostenire. Asta incerc sa aflu. Se poate trece doar mansarda pe numele meu? Restul sa ramana pe mama. Iar in caz de divort, sa impart doar mansarda nu si restul.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Mama traieste?
Ar fi bine sa mergeți cu actele la avocat.
Bănuiesc că va intereseaza cea mai bună variantă juridică.Trebuie analizate actele si discutat în concret cu actele in fata.
Avocații se ocupa de procese si estimează soluția juridică care va deveni previzibilă în funcție de ceea ce vreti sa faceti cu adevarat.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
daca casa este intabulata si totul este in regula pe mama mea

Daca proprietarul e mama, cum a ajuns sa fie mostenire in mesajul 2 ? Cine a mostenit-o , mama ? Dvs ? a murit mama ?
Mai aveti frati ?
Faceti mansarda, iar dupa ce se receptioneaza, dezmembreaza si si intabuleaza , se dezmembreaza si va doneaza mansarda, astfel e bun propriu. Daca aveti frati, trebuie cautata alta solutie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Teren cumparat fara inscrierea sotiei in acte ursu67 ursu67 Buna ziua , as dori sa cumpar pe numele meu un teren mic langa casa si ma intereseaza daca sotia ar avea drepturi asupra lui in caz de divort . Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Mostenire angtatiana angtatiana Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, ... (vezi toată discuția)
Impartire casa intre frati Anonymous23 Anonymous23 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: sunt ultimul fiu (din 7 frati) care impreuna cu mama si unul dintre frati am ramas la casa parinteasca. Succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)