Buna ziua , as dori sa cumpar pe numele meu un teren mic langa casa si ma intereseaza daca sotia ar avea drepturi asupra lui in caz de divort . Cum as putea sa il cumpar in nume propriu ?
orice achizitie in timpul casatoriei se considera bun al ambilor soti astfel incat nu aveti posibilitatea cumpararii in nume propriu in aceasta perioada.
daca nu doriti ca sotia sa nu aiba drepturi asupra terenului, divortati si apoi veti avea posibilitatea sa achizitionati orice bun in nume propriu.
sau solicitati sotiei sa incheiati un act notarial prin care sa nu aiba pretentii asupra terenului in cazul divortului. sa ne informati si pe noi ce v-a spus sotia.:)
e4c5
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ursu67
Exista variante, stati linistit ! De pilda o ruda de-a d-voastra (mama, tata, frate) cumpara terenul cu banii d-voastra si apoi vi-l doneaza printr-un act notarial. Sau va doneaza printr-un act notarial direct banii. Sau... Consultati u avocat sau un notar. De retinut este ca toate aceste acte au drept unic scop ca acel teren sa fie bunul d-voastra propriu, situatie in care nu-l impartiti cu sotia la divort. Facand totul in liniste si fara tam-tam sotia nu va afla nimic.
Deci , daca am un act de donatie pentru o suma de bani din care vreau sa-mi cumpar un teren , sotia nu ar avea drept asupra lui , la partaj , chiar daca e achizitionat in timpul casatoriei ?
nu ati inteles ce v-a sugerat @e4c5.
cu banii FSN (fara stirea nevestei) o ruda apropiata si de incredere cumpara terenul si apoi vi-l doneaza in nume propriu si astfel sotia nu are drept asupra terenului in cazul unui eventual divort.
este de preferat ca donatia sa vina din partea parintilor ptr a nu trezi suspiciuni daca ar veni din partea fratelui (depinde in ce relatii va aflati cu fratii si daca aveti frati :) )
parintii va pot dona si banii in nume propriu dar ar bate la ochi daca veti achizitiona apoi terenul. "sunt banii de la mama si imi cumpar un teren numai pentru mine!". nu suna bine!
solutia insinuata;) de @e4c5 este cea mai fezabila in conditiile in care nu aveti ghinionul:( sa decedati inainte de divort, caz in care sotia va mosteni o parte din terenul respectiv impreuna cu alti mostenitori.
sau consultati un avocat sau un notar, ei sunt cei mai in masura sa va ofere o solutie convenabila dvs..