avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa intre frati

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: sunt ultimul fiu (din 7 frati) care impreuna cu mama si unul dintre frati am ramas la casa parinteasca.

Succesiunea dupa tata s-a facut cand eu nu eram major, 4 surori renuntand la mostenire printr-o sulta de x lei, iar ceilalti 2 frati au primit fiecare din pamantul din spatele casei.

In prezent, unul dintre frati s-a relocat si traieste cu sotia lui, iar celalalt a extins casa parinteasca (pe care sunt trecut eu cu mama mea in act) si a mai construit 2 anexe. Acesta vrea acum sa-si faca act pe ceea ce si-a construit si extins. (act de donatie).

Intrebarea mea este: unde se face aceasta impartire a casei si ce se intampla dupa ce nu va mai fi mama noastra? Cui ii revine partea ei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:36, 18 Aprilie 2023
mai intai exista proces verbal de receptie pentru extindere? proprietatea e intabulata? fiindca pe scurt, daca exista un acord intre cei in cauza, proprietatea se dezmembreaza si apoi cele doua parti se intabuleaza separat. dupa viitorul deces al mamei, la succesiune vor veni toti copiii, iar daca unii au murit in prealabil, copiii acestora. sunt multe de luat in considerare. cereti o consultatie notariala si daca veti explica lucrurile cum sunt ele (nu cum le vedeti dvs), veti primi si raspunsurile trebuitoare. nu va costa mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi ... Mihaela Stana Mihaela Stana Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi decât copii buni? In 1950 bunica avea pământ si casa de la părinții ei intr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)