avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... obtinerea unor sume de la o societate intrata in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

obtinerea unor sume de la o societate intrata in faliment

Buna ziua, intrebarea mea este cum se poate obtine contravaloarea unor facturi reprezentand prestarea unor servicii la o firma care s-a declarat falimentara? Se mai poate face ceva pentru recuperarea acestor bani? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:55, 22 Noiembrie 2009
Se poate, daca, in cadrul procedurii falimentului, va inscrieti in lista creditorilor, iar masa credala este indestulatoare.
Chiar daca facturile sunt emise inainte de data falimentarii firmei respective? Va multumesc.
Bineinteles ca si in acest caz, daca in cadrul procedurii falimentului, facturile ce dovedesc debitele datorate catre dvs. vor fi depuse la dosar, pt. ca instanta sa le declare executorii.
Legea falimentului si reorganizarii judiciare (nr.64/1995 republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1066 din 17/11/2004), prevede:
"Art. 33. - (1) Cererea debitorului va trebui să fie însoţită de următoarele acte:
............................................................................................................................
c) o listă a numelor şi a adreselor creditorilor, oricum ar fi creanţele acestora: certe sau sub condiţie, lichide sau nelichide, scadente sau nescadente, necontestate sau contestate, arătându-se suma, cauza şi drepturile de preferinţă;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, debitorul nu include toti creditorii in lista alinbara alinbara Buna ziua, cum poate un creditor neinclus in lista, sa fie inclus la masa credala? In [i]\"lista numelor şi a adreselor creditorilor, oricum ar fi ... (vezi toată discuția)
Faliment belvedere belvedere am o firma cu multe datorii.as putea sa o dau in faliment?si care ar fi pasii? (vezi toată discuția)
Procedura simplificată de insolvență colina colina Bună ziua, As dori sa fac o cerere pentru intrarea în procedura simplificată de insolvență și nu îmi este foarte clar unde ar trebui sa depun aceasta ... (vezi toată discuția)