avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preavizul

buna ziua
sunt persoana cu handicap, iar in data de 29 oct am fost anuntata ca voi fi disponibilizata cu somaj din data de 1 noi. 2009 pe motiv ca nu mai este de lucru dar nu este adevarat, eu am fost foarte bolnava in ultimele 12 luni si am lipsit mult, am fost si operata , m-au mintit , ca se lucreaza in fiecare sambata si ore suplimentare. as dori sa stiu ce drepturi am in perioada preavizului , daca e de 30 zile lucratoare si mai am 8 zile de concediu de odihna care nu vor sa mi-i le plateasca si va trebui sa raman acasa ultimele 8 zile din preaviz.sunt obligata sa stau 8 ore la munca in aceasta perioada? si dacu nu , cum voi fa platita/ va multumesc
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 18:43, 19 Noiembrie 2009
In cazul concedierii va veti prezenta 4 ore/zi la lucru si veti platita 8ore/zi.
Preavizul este de min.20 zile lucratoare conf. CCMUNN dar poate fi si de 30 zile cum ati scris dv.daca este reglementat intern prin CCM. Cocediul neefectuat se plateste la incetarea contractului.
Veti beneficia de somaj daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni, fara perioade de c.m. mai mari de 30 zile.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
In perioada de preaviz puteti lucra numai lucra numai jumatate din programul zilnic, cu acordarea integrala a salariului.
Puteti beneficia de zilele de concediu de odihna ramase in perioada preavizului dar e important de tinut seama de echivalenta 1 zi CO = 2 zile de previz cu 1/2 norma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de concediere puncea puncea ma pot incapatana sa respect termenii contractuali si nu cei verbali fara a mi se intampla nimic grav in aceasta perioada de preaviz ?mai explicit adica sa ... (vezi toată discuția)
Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)
Preaviz pe motivul restrangerii volumului de activitate! KristinaConstantin KristinaConstantin Buna ziua, In urma cu o zi am primit de la seful meu un preaviz de 20 de zile lucratoare in care eram anuntata ca firma isi restrange volumul de activitate in ... (vezi toată discuția)