avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE MILITARA + PENSIE CIVILA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE MILITARA + PENSIE CIVILA

Buna ziua,
Sotul meu are o vechime totala in munca de aprox. 47 de ani din care 27 in cadrul MApN si 20 de ani in civil. La data iesirii la pensie din MApN i s-a calculat o pensie militara de serviciu pentru perioada lucrata. Mentionez ca iesirea la pensie s-a facut ca urmare a inchiderii unitatilor militare, motiv pentru care cu aceasta pensie avea drept de munca, avand varsta de 47 de ani. Asa cum am mentionat a mai lucrat si contribuit in sistemul public de pensii inca 20 de ani, iesind la pensie la limita de varsta (65 de ani) in luna noiembrie 2018. Dupa 16 ani munciti in civil, in baza legislatiei in vigoare, a solicitat recalcularea pensiei militare incluzand si acesti 16 ani pentru care a contribuit in sistemul public de pensii, fara sa prevada modificarile legislative care au urmat si care limiteaza pensia militara la 80% din valoarea soldelor. Acum la pensionare la limita de varsta, mai beneficiaza de o pensie de 214 lei din sistemul public de pensii, pentru cei 4 ani necuprinsi in pensia militara. Asa cum am mentionat, pensia militara fiind limitata in acest moment fara ca ea sa creasca odata cu cresterea punctului de pensie, fiind un mare dezavantaj, este posibila disjungerea celor 16 ani din pensia militara si adaugarea lor la pensia civila, avand in vedere ca pentru perioada respectiva a contribuit in sistemul public de pensii ?
Va rog un raspuns argumentat pe temei legal.

Cu multa stima,
Marinela Giurgiu
Cel mai recent răspuns: marinelagiurgiu , utilizator 21:26, 11 Ianuarie 2022
Buna ziua,
Ati primit vreun raspuns in acest sens,ma confrunt cu aceeasi problema si nu am primit nici un raspuns la aceleasi intrebari pe care le-ati pus in expunerea ce mai sus,
Multumesc anticipat!

Sandita
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
Sandita62, utilizator
Din păcate niciun răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei militare mariantimisoara mariantimisoara Buna ziua, Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)
Militar in rezerva - pensionare barbos barbos Sunt militar in rezerva si doresc sa aflu cand si in ce conditii pot sa beneficiez de pensie. Am vechime efectiva in M.Ap.N. de 15 ani si 3 ani scoala ... (vezi toată discuția)