avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punere sub interdictie

Buna ziua, care sunt etapele punerii sub interdictie. O am pe bunica mea cu dementa si vreau sa solicit instantei numirea mea ca si curator. Dupa ce am hotararea de punere sub interdictie pot instraina un imobil unde suntem coproprietare amandoua? Multumesc
Cel mai recent răspuns: bronfulici , utilizator 09:01, 1 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți proprietare amândouă pe același imobil puteți înstrăina doar cota parte a dvs Chiar dacă o puneți sub interdicție și-i deveniți tutore, partea bunicii o puteți înstrăina numai cu acordul Instanței de Judecată. Iar banii bunicii pentru partea ei de imobil nu-i puteți administra dvs în interes propriu, ci doar în interesul bunicii.

Spre exemplu, îi puteți folosi să-i cumpărați bunicii o altă casă, dacă nu mai are alt imobil în proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament al unei persoane care are curator lani lani va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine. Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor ... (vezi toată discuția)
Pentru o persoana care suferea de dementa in anul 2020 putea ... adina_culea adina_culea Pentru o persoana care suferea de dementa in anul 2020 putea fi numit un curator prin instanta la acea vreme? Nu era necesara punerea sub interdictie si apoi ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Andreea Istrate Andreea Istrate Care sunt etapele ce trebuie urmate pentru punerea sub interdictie a unei persoane? (vezi toată discuția)