avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inainte de a iesi din maternitate, am anuntat ca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inainte de a iesi din maternitate, am anuntat ca sunt din nou insarcinata si patronul vrea sa imi dau demisia!

Buna ziua! Am nevoie de un sfat!
La sfarsitul lunii martie 2019 ies din concediul de maternitate, copilul implinind varsta de 2 ani, iar eu acum sunt insarcinata din nou in primul trimestru. Am anuntat patronul si el mi-a oferit o singura varianta: incetarea contractului de munca, dupa care sa ma angajeze alt patron cunoscut de el, sa stau cateva zile acolo, la firma noua si apoi sa intru in somaj, iar dupa somaj, sa intru din nou in maternitate. Nu exista riscul sa semnez actele si sa fiu lasata fara nicu un drept? Nu stiu ce sa fac! Va rog tare mult sa ajutati!
Cel mai recent răspuns: Rusudeea , utilizator 20:46, 27 Februarie 2019
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Vi se garanteaza intrarea in somaj ?
Asa imi garanteaza. Ca voi ramane nedescoperita si voi intra in somaj doar dupa cateva zile de la reangajare, dar nu stiu daca sa am incredere. Se piate asa ceva?
Se poate o astfel de situatie ....
Dar de ce nu semnati noul contract cu acel angajator, nu va interzice nimeni sa aveti doua contracte in acelasi timp, Va dati demisia, dupa o perioada, de la celalalt loc de munca si noul se poate încheia în perioada de proba...
Sper ca ati inteles...Dacă nu incerc sa revin cu o alta explicatie :)))
Voi incerca si asa! Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Rusudeea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu durata determinata unait unait Buna ziua, Sunt angajat la o firma in baza unui contract de munca cu perioada determinata ( durata -1 an). Problema este ca : - mi se termina contractul ... (vezi toată discuția)
Se închide firma si patronul cere demisia! AlexDragomir20 AlexDragomir20 Buna ziua, lucrez la o firmă in jur de 8 luni, foarte cunoscută, dar aceasta urmeaza sa se închidă pe motivul că se vor schimba patronii, fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia ... 2006 2006 Buna ziua. Firma la care lucrez ne obligă să ne dăm demisia deoarece se face trecerea de la o firma la alta,dar este același patron. Ei spun că nu vor ... (vezi toată discuția)