avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se închide firma si patronul cere demisia!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se închide firma si patronul cere demisia!

Buna ziua, lucrez la o firmă in jur de 8 luni, foarte cunoscută, dar aceasta urmeaza sa se închidă pe motivul că se vor schimba patronii, fiind cumpărată de altcineva.
Actualii angajatori cer demisia angajaților pentru a nu fi dați afară de celălalt angajator nou, pentru ca vine cu echipa proprie.
Ne pot cere demisia in acest caz? Sau cum se procedează? Șomajul în acest context este de discutat? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 5 August 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Încetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca demisia inaintata de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiune exercitata de patron. solutii? cristian-nicolae cristian-nicolae intr-o librarie sunt 2 angajate.. pentru orice problema sau neintelegere de acolo angajata mai noua este de vina,pentru ca asa vrea patronul.. se incearca ... (vezi toată discuția)
Demisia llululiliana llululiliana Bună ziua ! Soțul meu este sofer de tir . Are contract de muncă în Romania la o firmă de transport, cu sediul în Lugoj, însă prestează muncă în ... (vezi toată discuția)
Mi se cere sa-mi dau demisia gryg84 gryg84 buna,sunt angajat al unei firme de transport persone de 5 ani si mi se cere sa fac un plan de bani care nu se fac sa discutat cu patronul si iam spus ca asa ... (vezi toată discuția)